INDSATSOMRÅDER

INDSATSOMRÅDER


Foreningens bestyrelse udpeger indsatsområder, det er områder hvor foreningen skal påvirke udviklingen gennem dialog med medlemsforeningerne og myndighederne, fx Jammerbugt Kommune.

Kontakt den ansvarlige for området, hvis du og din forening har spørgsmål, kommentarer, tanker, idéer etc.

Find kontaktinformation her.

Under menu-punktet: "Informationer" findes en række informationer om mere statiske emner.

Under menu-punktet: "Aktuelt" findes aktuelle sager, som vi  holder øje med og formidler når der er nyt


Trafikhastighed i sommerhusområderne

Ansvarlig: Inger-Lise Carstensen og Jørn Andersen


Der er to veje at gå:


  1. Hastighedsregulering med vejskilte og maksimal tilladte hastighed
  2. Kampagner "Fornuft og hensyn"


1. Hastighedsregulering med vejskilte og maksimal tilladte hastighed


Mange sommerhusejere ønsker ofte lavere kørselshastigheder i deres områder, og her er Jammerbugt gerne behjælpelig med råd og vejledning, ligesom de som den lokale vejmyndigheden der kan indstille en sag til politiets afgørelse, har en positiv forhåndsindstilling til eventuelle begrænsninger.

Kommunens samarbejde med Nordjyllands Politi er formaliseret, men uformelt omkring ændring af en lokal hastighedsgrænse på en given vejstrækning. Når det er sagt skal nævnes at politiets sagsbehandling er styret at Vejdirektoratets vejledning til bekendtgørelsen om lokale hastighedsgrænser, og derfor håndteres inden for nogle klare afgrænsninger.

Disse grænser betyder forenklet, at hvis forholdene for en vejstrækning taler for en lavere hastighedsgrænse end den generelle kan den fastsættes ned til 50,40 eller 30 km i timen. Nedsættelser under en hastighed på 30 km vil kun være mulig ved helt særlige forhold som f.eks. legeområder eller hvor vejforløb med særligt som dårlige oversigtsforhold, snævre kurver eller smalle vognbaner gør det direkte påkrævet af hensyn til sikkerheden for fodgængere eller cyklister. Det betyder også, at der ikke kan ske hastighedsændringer p.g.a. subjektive oplevelser som støj, støv, chikane mv., ligesom måling af aktuelle hastigheder, ulykkesstatistik m.v. oftest vil skulle indgå i en vurdering og sagsbehandling.

Har jeres forening konkrete ønsker, kan vi klart anbefale, at I indledningsvis kontakter Jammerbugt Kommune ved Marie Moselund Vad, Team Vej og Trafik (direkte nr. nr. 72577334), og som gerne rådgiver jer om en ansøgning samt evt. er behjælpelige med at finde relevant data til vurdering af en vejstrækning, herunder trafik tal og ulykkesregistrering. Ansøgningsprocessen vil være:


  • Ansøger skal beskrive og begrunde årsagen til den ønskede hastighedsgrænse
  • Jammerbugt Kommune (Vejmyndigheden) drøfter ønsket med politiet
  • Hvis politiet kan imødekomme ønsket, skal ansøger udarbejde skilte og afmærkningsplan samt plan for evt. anlæg af hastighedsdæmpende foranstaltninger. Udgifterne hermed vil som hovedregel skulle afholdes af ansøger.


PS: Ønsker du selv at dykke ned i reglerne henviser vi særligt til Bekendtgørelse om lokale hastighedsgrænser, bl.a. §6 stk. 3 og §8 stk. 2


2. Kampagner: "Fornuft og hensyn!"


Vi arbejder i bestyrelsen videre med muligheder for kampagner, der opfordrer til fornuft og hensyn på vejene.

Tanken er samarbejde med kommunen om fælles kampagner.


Mere information følger, når vi har idéerne klar sammen med kommunen.



Tilbage til oversigten




Vurderinger af fællesarealer og vejarealer

Ansvarlig: P.t. ikke fastlagt.


Revisionsfirmaet BDO og Finans.dk har denne information:

https://finans.dk/erhverv/ECE16845891/boligejere-skal-til-at-betale-grundskyld-for-faellesomraader/


De fællesarealer, som er ejet af en grundejerforening, skal ifølge den nye lov kategoriseres som ”ubebygget erhvervsgrund” og vurderes til en tiendedel af grundværdien pr. kvadratmater for et almindeligt familiehus med samme beliggenhed. Og det kan, ifølge BDOs beregninger, løbe op i et større beløb for den enkelte boligejer.


Hvis du vil læse hele loven, som den foreligger nu så gå til www.retsinformation.dk/eli/lta/2023/1510

Loven § 34 stk. 1, nr. 8 ”Rekreativt areal” og jfr. § 34 c, stk. 2. ” Stk. 2. For ejendomme, der er omfattet af § 34, stk. 1, nr. 8, ansættes en grundværdi ud fra en tiendedel af grundværdien pr. kvadratmeter grundareal for et standardiseret enfamilieshus med samme beliggenhed som ejendommen og en grund af standardstørrelse. Ejendommens grundværdi ansættes endvidere på baggrund af den pågældende ejendoms grundareal.”

Danmarks Demokraterne har stillet et spørgsmålet til ministeren i 2023.


Det interessante er svaret fra ministeren fra 2023. I svaret findes baggrunden for, hvorfor fællesarealer bliver vurderet som "ubebygget erhvervsgrund" selvom lokalplaner gør, at området ikke kan udstykkes.

Spørgsmål
Kan ministeren bekræfte, at grundejerforeningers veje og fællesarealer, der ifølge lokalplan ikke må bebygges, også fremadrettet vil blive vurderet til kroner nul eller på anden vis undtaget for beskatning i den nye ejendoms-vurderingslov?


Svar
Jeg kan henholde mig til følgende, som jeg har modtaget fra Vurderingsstyrelsen:


”Ejendomme ejet af grundejerforeninger, der består af fællesarealer og vej, der ifølge lokalplan ikke må bebygges, vil i forbindelse med vurderingen blive kategoriseret som en ubebygget erhvervsgrund, jf. ejendomsvurderingslovens § 3, stk. 1, nr. 4.


Grunde af denne type, der ikke kan bebygges, og som ikke er registreret som vej i matriklen, kategoriseres som rekreativt areal, og vurderes til en tiendedel af grundværdien pr. kvadratmeter grundareal for et standardiseret enfamilieshus med samme beliggenhed som ejendommen og en grund af standardstørrelse, jf. ejendomsvurderingslovens § 34, stk. 1, nr. 8, henholdsvis § 34 c, stk. 2.


Arealer, der er registreret som vej i matriklen, vil fortsat blive vurderet til 0 kroner, hvilket
er en videreførelse af tidligere praksis.


Der vil ikke blive udarbejdet foreløbige vurderinger for ejendomme, der tidligere har været vurderet til 0 kr., jf. ejendomsvurderingslovens § 89 d. stk. 9, nr. 2.


Der vurderes ikke at være hjemmel til at undtage private grundejerforeninger fra vurdering efter ejendomsvurderingsloven.”


Tilbage til oversigten



Nye indsatsområder


Har du forslag til indsatsområder som din forening ønsker at SSJK skal tage op og arbejde med, så tag kontakt til bestyrelsen.




Tilbage til oversigten